Det bästa sättet att låna med skuld hos Kronofogden: Pantbanken och Alternativ

Att ha en skuld hos Kronofogden gör det svårt att låna pengar, men det finns några alternativ som kan vara mer lämpliga än andra. Här går vi igenom varför ett lån hos pantbanken kan vara en bra lösning, och vi introducerar även Nystart Finans som ett annat alternativ.

Varför Pantbanken?

Pantbanken, såsom Sefina Pantbank, är ofta ett bättre alternativ om du har en betalningsanmärkning eller skuld hos Kronofogden. Här spelar din kreditvärdighet ingen roll; det enda som betyder något är värdet på det föremål du väljer att pantsätta. Om du inte kan göra dina återbetalningar, säljs din pant, vilket innebär att du inte riskerar ytterligare skulder hos Kronofogden eller inkasso. Detta gör det till ett säkrare sätt att låna pengar om du redan har ekonomiska problem.

Nystart Finans – Ett alternativ för medborgensman

Nystart Finans är en annan lösning för dig som har skulder hos Kronofogden men har tillgång till en medsökande utan skulder. De erbjuder lån upp till 600 000 kr och har som mål att hjälpa skuldsatta personer att få en ny start i sin ekonomi. För att kvalificera dig, måste både du och din medsökande vara mellan 18 och 65 år, och minst en av er måste vara fast anställd. Dessutom måste båda ha en månadsinkomst på minst 22 000 kr.

Att tänka på

Innan du beslutar att låna pengar med en skuld hos Kronofogden bör du överväga ditt beslut noga. Det är inte rekommenderat att ta på dig mer skulder för onödig konsumtion. Men att samla befintliga lån för att förbättra din ekonomiska situation kan vara en bra idé. Både pantbanken och Nystart Finans erbjuder lösningar som kan hjälpa dig i en svår ekonomisk situation, utan att nödvändigtvis förvärra den.

Så, om du har skulder hos Kronofogden och funderar på att låna pengar, bör pantbanken vara ditt första alternativ på grund av dess lägre risk och flexibilitet. Nystart Finans kan vara en annan väg att gå om du har en medsökande som kan hjälpa dig.

Ytterligare överväganden