SMSpengar

En recension av långivaren

SMSpengar snabbinformation

Lånebelopp: 1 000 - 30 000 kr
Löptid: 1 - 12 mån
Ränta: 42.5 %
Effektiva Ränta: 57.11 - 637.91 %
Direktbetalning
Helgbetalning
Tar ej UC
Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 280 kr
 • Administrationsavgift: 45 kr
 • Fakturaavgift: 45 kr
Villkor
 • Årsinkomst: 50 000 kr
 • Ålder: 18 - 72 år
 • Kreditupplysning: Creditsafe
 • Betalningsanmärkning: Avslås
Egenskaper
 • Direktbetalning: Ja*
 • Helgbetalning: Ja
 • Första lånet gratis: Nej
 • Revolverande Kredit: Ja

* Direktbetalning till Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken, Danske Bank.

Låneexempel

Lånexempel (2023-02-23): En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 42.5 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 824 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 62,58 %. Totalt att återbetala 21 889 kr

Transparent som ett fönster, fast för din plånbok

SMSPengar erbjuder en kontokredit upp till 30,000 kronor och pratar klarspråk vilket vi gillar.  Ingen har tid för finstilt text och dolda kostnader, och här strävar de efter att allt ska vara solklart för kunden. Ett stort plus i min bok.

Flexibilitet i återbetalningen

Ett av SMSPengars mest framstående drag är deras flexibla återbetalningsstruktur. Här har du möjligheten att själv styra över hur snabbt du vill återbetala ditt lån, vilket ger dig en betydande grad av kontroll över din ekonomiska situation.

Seriös och reglerad verksamhet

SMSPengar är en kreditgivare som opererar under tillsyn av Finansinspektionen och Konsumentverket. Detta ger en extra nivå av säkerhet och trygghet för kunderna. Företaget har tillstånd att bedriva konsumentkrediter och har flera års erfarenhet i branschen.

Användning av Creditsafe

Ett annat noterbart drag hos SMSPengar är deras val av kreditupplysningsföretag. Istället för att använda UC, använder de Creditsafe. Detta innebär att ditt lån inte kommer att registreras i UCs register, vilket kan vara en fördel för många konsumenter.

Låneansökningsprocess: Steg-för-steg

 • Val av lånebelopp
  I det inledande steget av ansökningsprocessen hos SMSPengar har du möjlighet att själv välja det belopp du önskar låna. Genom att göra det kan du direkt se vilka kostnader som kommer att förknippas med lånet. Denna transparens i kostnadsstrukturen möjliggör en mer välinformerad beslutsprocess.
 • Inlämning av ansökan och snabbt besked
  Ansökningsformuläret är utformat för att vara enkelt och snabbt att fylla i, och det tar en minimal mängd tid att slutföra. Efter att du har skickat in din ansökan får du ett omedelbart beslut. Om det skulle uppstå några frågor eller oklarheter under ansökningsprocessen, finns kundtjänst tillgänglig för att erbjuda den nödvändiga hjälpen.
 • Utbetalning av lånebeloppet
  För de som har bankkonton hos större finansinstitut som Handelsbanken, Nordea, SEB, eller Swedbank, kan en omedelbar överföring av det godkända lånebeloppet förväntas. För dem som är kunder hos mindre banker kan det ta upp till en arbetsdag innan lånebeloppet är tillgängligt på kontot.
 • Återbetalningsalternativ
  När det kommer till återbetalning av lånet, erbjuder SMSPengar en bekväm autogiro-lösning. För de som föredrar det, finns också möjligheten att göra manuella betalningar och till och med att betala av lånet i en snabbare takt än vad som ursprungligen har avtalats. Detta ger kunden stor flexibilitet och kontroll över sin egen finansiella situation.

Sammanfattning

Om du letar efter en långivare som kombinerar erfarenhet med moderna, flexibla lösningar, kan SMSPengar vara en god kandidat. De erbjuder transparenta, snabba och flexibla lån utan att känna dig som att du går genom en finansiell labyrint.

Så om du behöver en snabb finansiell injektion och vill göra det på ett tryggt och tydligt sätt, är SMSPengar ett sms (eller ska vi säga, klick) bort.

Observera: Låna aldrig mer än du kan betala tillbaka. Detta är en recension och ska inte ses som finansiell rådgivning.


Senast uppdaterad: 25 september 2023

Vill du se andra alternativ?

BrixoCashbuddyCredifiDaypayExtralånetFerratumFlexkontotKlara LånKlicklånKontantfinansLoanstepLumifyMeraxMobillånNätlånNorthmillSaldoThornTryggkreditVivus