SmslånOnline.se - Bästa sättet att jämföra smslån

Snabblån

Just nu rekommenderar vi 7 st. snabblån av totalt 39 långivare på webbplatsen.

Förutom snabblån innehåller den här sidan även information om vad det är som gör att vi valt att rekommendera just dessa lån. Du får en liten insikt i lånens uppbyggnad och hur de fungerar. Kortfattat är fördelarna bättre ordinarie priser, lugnare avbetalningstempo, begränsad kostnadsutveckling men utan att tumma på kravet om snabbhet och enkelhet.

Du som har riktigt bråttom och behöver ett lån kvällstid eller helg kan dock ha större nytta av sidan som visar vilka långivare som betalar ut direkt.

Skulle du inte nöja dig med våra rekommendationer så klickar du enkelt ur rutan ”rekommenderat” och söker på så sätt igenom alla lån i vår databas efter det bästa priset.

Bästa snabblån

Hur kan ett snabblån bli billigt?

  • Minst 1 års löptid
  • Låg effektiv ränta.
  • Ingen uppläggningsavgift.

Du kan betala av fullt belopp precis när du vill inom lånets löptid. Eftersom upplägget i övrigt skiljer sig helt från de mest aggressiva smslånen är det detta som gör att priset för dessa snabblån blir avsevärt mycket bättre.

  • Se till att checkboxen "rekommenderat" är markerad för att bara få med snabblånen som vi tycker kvalificerar för de bästa ordinarie priserna.

Sök snabblån

Välj lånebelopp:

Visa priser

Dina krav:

Bara rekommenderat
Rekommenderade*
Smslån utan UC
Snabblån utan UC
Godtar betalningsanmärkning
Betalningsanmärkning OK

Löptid:

30 dagar
60 dagar
90 dagar
1 år
2 år
Prisexempel:
Låna 10000 kronor
Återbetalning
Totalt 365 dagar: 12756 kr
Varav kostnad: 2756 kr
Månadsbetalning:1063 kr
Beviljandegrad:5/5
Lån utan UC: Nej
Betalningsanmärkning(2): Ja
Räntor & Avgifter
Årsränta: 34.95%
Eff. ränta: 59.27%
Uppläggning 400 kr.
Avi 30 kr.
Alla kostnader ovan är redan medräknade i priset.
Återbetalning
Totalt 365 dagar: 12036 kr
Varav kostnad: 2036 kr
Månadsbetalning:1003 kr
Beviljandegrad:4/5
Lån utan UC: Nej
Betalningsanmärkning: Nej
Räntor & Avgifter(1)
Årsränta: 21.60%
Eff. ränta: 42.02%
Uppläggning 595 kr.
Avi 19 kr.
Alla kostnader ovan är redan medräknade i priset.
Återbetalning
Totalt 365 dagar: 12036 kr
Varav kostnad: 2036 kr
Månadsbetalning:1003 kr
Beviljandegrad:3/5
Lån utan UC: Nej
Betalningsanmärkning: Nej
Räntor & Avgifter(1)
Årsränta: 21.60%
Eff. ränta: 42.02%
Uppläggning 595 kr.
Avi 19 kr.
Alla kostnader ovan är redan medräknade i priset.
Återbetalning
Totalt 365 dagar: 11448 kr
Varav kostnad: 1448 kr
Månadsbetalning:954 kr
Beviljandegrad:4/5
Lån utan UC: Nej
Betalningsanmärkning(2): Ja
Räntor & Avgifter
Årsränta: 25.74%
Eff. ränta: 29%
Uppläggning 0 kr.
Avi 0 kr.
Återbetalning
Totalt 365 dagar: 11652 kr
Varav kostnad: 1652 kr
Månadsbetalning:971 kr
Beviljandegrad:1/5
Lån utan UC: Nej
Betalningsanmärkning(2): Ja
Räntor & Avgifter
Årsränta: 29.17%
Eff. ränta: 33.4%
Uppläggning 0 kr.
Avi 0 kr.
Återbetalning
Totalt 365 dagar: 11256 kr
Varav kostnad: 1256 kr
Månadsbetalning:938 kr
Beviljandegrad:1/5
Lån utan UC: Nej
Betalningsanmärkning(2): Ja
Räntor & Avgifter
Årsränta: 22.44%
Eff. ränta: 24.9%
Uppläggning 0 kr.
Avi 0 kr.
Återbetalning
Totalt 365 dagar: 11400 kr
Varav kostnad: 1400 kr
Månadsbetalning:950 kr
Beviljandegrad:1/5
Lån utan UC: Nej
Betalningsanmärkning: Nej
Räntor & Avgifter
Årsränta: 25%
Eff. ränta: 28.07%
Uppläggning 0 kr.
Avi 0 kr.

(1) Priset är en uppskattning som baseras på de individuella räntor och avgifter som företaget anger.

(2) Kreditgivaren behandlar din ansökan och gör en kreditbedömning baserat på din nuvarande ekonomiska situation. Det är ingen garanti för att ditt lån blir beviljat.

Snabblån med bättre ordinarie pris - vad menas egentligen?

Om vi bortser från den räntefria kredit som du ibland får som ny kund-erbjudande så ligger de lån som vi rekommenderar betydligt bättre till i pris om vi jämför ordinarie priser. Det är enkelt att missa denna prisskillnad om du inte vet hur lån som är upplagda på en längre löptid fungerar. Vi ska nu gå igenom skillnaden.

Om du lånar 5000 kronor i 30 dagar och måste betala tillbaka 5500 kronor vid låneperiodens slut förstår du enkelt att kreditkostnaden för lånet utgör 500 kronor.

Om du istället tar ett av våra rekommenderade snabblån får du en månadsfaktura. Med en effektiv ränta på 33.40% skulle denna månadsfaktura ha storleken 485,40 kronor under hela löptiden. Är det då nästan samma sak som smslånets 500 kronor i kostnad? Svar: Nej - inte ens nästan. Räntekostnaden, dvs den faktiska kostnaden för lånet utgör bara 121,54:- av denna månadsbetalning första månaden. Det är bara cirka 24% av smslånets 500 kronor. Inte nog med det. Eftersom lånet är ett annuitetslån så kommer du varje månad att amortera på lånet vilket får till följd att den månatliga räntekostnaden kommer att minska varje månad. Den sista månaden betalar du bara 11,52 kronor i ränta, resten är amortering. Månadsbeloppet som ska betalas är däremot alltid 485,40 kronor (ränta + amortering). Du kan se amorteringsschemat här.

Om du jämför dessa två lån där det första lånet förlängs skulle den ackumulerade kostnadsutveckling över tid se ut så här sett till ordinarie priser:

Jämförelse mellan rekommenderat snabblån och klassiskt smslån - kostnadsutveckling

Exemplet i sin helhet finns på vår sida med löptider och lånekostnader.

Snabblån inte alltid lika illa som ryktet

Det är inget fel att betona att en hög effektiv ränta i normalfallet innebär en högre risk och en hög kostnadsutveckling. För snabblån tas dock (oftast) ingen uppläggningsavgift ut vilket gör att en något högre effektiv ränta kan tas ut innan det får tillräckligt hög effekt för att räntekostnaden ska överstiga ett lån med lägre ränta som istället använder en hög uppläggningsavgift.

Nödvändigheten i rättvisa jämförelser

Ofta jämförs snabblånens effektiva räntor med räntorna för större privatlån utan säkerhet.

  • Man utgår ifrån att kunden ska låna i ett helt år och går helt och hållet på effektiv ränta. Om effektiv ränta ska ge en korrekt kostnadsjämförelse måste dock låneperioden vara ett helt år för att den ska bli en tillförlitlig parameter över den slutgiltiga lånekostnaden.
  • Man jämför snabblånet mot ett lånebelopp som är större än ett belopp som vanligtvis är kännetecknande för ett snabblån.
  • Man struntar i att låneprodukterna är till för att uppfylla olika behov. Snabblånet lovar snabba pengar i en akut situation. Det är inte ett lån som du ska låta ligga och kosta pengar onödigt länge. Med privatlånet är det tvärtemot: det tar man för att man behöver ett lån under en lång period. Att pengarna betalas ut blixtsnabbt är knappast prioritet. Inte heller om det tillkommer en uppläggningsavgift på 395:- om räntan är okej.

Det är inte ovanligt att man tar ett relativt sett stort lånebelopp, 25000 kronor eller högre, och argumenterar utifrån detta. ”Bankens räntor var mycket lägre än snabblånets ränta - absurt!"

Men - ibland blir snabblånet helt enkelt billigast

Det vanligaste efterfrågade beloppet på den här webbplatsen är 5000 kronor.

Om vi skulle rita en graf över kostnadsutvecklingen för ett populärt snabblån (CashBuddy) och ett lån hos Swedbank skulle den kunna se ut enligt nedan. Den första kurvan visar kostnadsutvecklingen för ett snabblån och ett privatlån där lånebeloppet ligger högre än det optimala värdet för snabblånet (2500 kronor). De andra kurvorna visar kostnaden när lånebeloppet är mindre och r inom intervallet för de lånebelopp som är lämpade för just snabblån (5000 kronor):

Graf över kostnadsutveckling för olika lånebelopp

I exemplet ovan ser du att snabblånet blir avsevärt mycket billigare för mindre belopp, och under ganska lång tid (~4-6 månader) förutsatt att du väljer rätt snabblån. Swedbanks lägsta lånebelopp är i skrivande stund egentligen 20 000 kronor vilket dessutom innebär att vi förmodligen använt en lägre ränta (13%) i exemplet än vad som skulle tillämpas om Swedbank faktiskt erbjöd 5000 kronors lån. Ju lägre belopp desto högre räntor.

Använd vår lånekalkylator för att jämföra kostnadsutvecklingen på olika lån.

Det här exemplet samt en förklaring av vanliga missförstånd kring fenomenen smslån/snabblån är taget ur vår artikel ”Vad är sant om smslån?”.

Nackdelarna då?

Faktum är att snabblånet inte behöver vara det billigaste valet för dig som med säkerhet vet att du kommer att sköta din avbetalning klanderfritt. De normalt sett dyrare kortsiktiga smslånen är typiskt de som lockar med räntefria erbjudanden. Givetvis blir det svårt att konkurrera med det - men det förutsätter som sagt också att du betalar tillbaka lånet i tid. Annars sitter du med en skuld på ett lån som pötsligt har en betydligt högre ränta än vad du hade tänkt dig. Godkännandefrekvensen för snabblånen på den här sidan kan vara något lägre än för de renodlade smslånen. Med lägre förtjänst hos företagen som erbjuder förmånligare lån blir det såklart även naturligt att ställa högre krav på kunden.

Det innebär också att du hittar färre lån som accepterar betalningsanmärkning, att fler lån (de flesta) tar UC och att inga lån beviljar lån utan deklarerad inkomst bland lånen som rekommenderas. Om du vill söka efter snabblån mer specifikt beroende på vilka krav som låntagaren ställer på dig som kund kan du besöka vår sida med krav och gränser.