Simon Nyström

Simon Nyström

Heltidsarbete med konsumentkrediter sedan 2013. Skapare av SmslånOnline.se och grundare av Next Lead Sweden AB.

”Min filosofi är att det mesta blir bättre utan anonymitet.”

Det var så det började med sms-lånprojektet 2013 – som startades av mig. Anledningen till detta kan ni läsa om ni följer länken. Mycket har hänt sedan dess och även om det mesta nuförtiden handlar om att erbjuda och underhålla en bra jämförelsetjänst finns det en del Internet-historia bakom SmslånOnline.se för den som är intresserad. Det är bara att följa länken för förhoppningsvis intressant läsning.

Jag är även firmatecknare och delägare i aktiebolaget Next Lead Sweden AB (tidigare Språksam AB). Med åren har jag byggt upp en god förståelse för smslån, privatlån och konsumentkrediter i största allmänhet.

SmslånOnline.se idag

På SmslånOnline.se vill vi ge dig verktygen för att själv kunna fatta beslutet om vad som är bästa lånet med vägledning av prisjämförelsefunktionen och information om hur lån fungerar. Verkar det lite dyrare än på andra ställen där du kan jämföra lån? Det beror på att vi inte räknar med glädjekalkyler som baseras på orimliga antaganden (exempelvis lägsta räntan även för små lånebelopp). Målet är inte att locka – målet är att göra mest rätt och ge bra tips till den som redan söker efter ett snabblån.

Hur det började

I slutet av 2012 började jag allt mer uppmärksamma och irritera mig på att de jämförelsewebbplatser som syntes bäst inom smslån var anonyma, att tipsen som gavs var väldigt tunna, att informationen i de flesta fall på ett eller annat sätt var missledande och i värsta fall lögnaktiga – med påståenden som att det ena eller det andra lånet var ”det bästa” – helt utan fog för påståendet. Det gjorde att jag startade smslånprojektet som kom att bli ett spambekämpande koncept där jag t.o.m. fick Google att agera och städa upp i svenska Google inom smslån via ett eget programmerat verktyg som summerade spam i sökresultaten genom att koppla ihop IP:nummer, ägarnamn, registrarer, skapandedatum, screenshots m.m och gjorde på så sätt en liten minisökmotor för att snabbt få fram om en sajtägare på något sätt var ihopkopplad med ett spam-nätverk. Med åren har detta fallit i glömska, men det var en ganska stor grej då i branschen. Googla ”Dear Mr Cutts” så hittar ni bloggposten som Google agerade på. Jag bloggade massor av smslån på den tiden och hur fult det kunde se ut i största allmänhet bland sökresultaten. Nuförtiden har det blivit betydligt bättre. Jag har rensat bort all projektinformation från SmslånOnline.se eftersom fokus ligger på relevant information för just låntagare nuförtiden.

Med lite extra information om amortering och hur olika låneprodukter fungerar har du sedan en ganska bra chans att göra ett val som du blir nöjd med – utan några större överraskningar.


Om du vill komma i kontakt med mig skickar du ett mail till simon.nystrom@nextleadswedenab.se