SmslånOnline.se - Bästa sättet att jämföra smslån

Senaste uppdateringarna

Här hittar du först och främst kortfattad information om vad som händer på SmslånOnline.se. Vi har även en blogg där du kan läsa längre debatt, fördjupnings- och nyhetsartiklar.

"SmslånOnline.se anpassas till nya snabblånelagen och har fått ännu bättre funktionalitet"

Teknisk uppdatering

Den 1:a september 2018 träder den nya snabblånelagen i kraft. Detta kommer att innebära att långivarna numera har ett räntetak att ta hänsyn till som kommer att ligga på 40% plus referensränta. Företagen är i full färd med att uppdatera sina låneprodukter, vissa kommer att försvinna - andra tillkommer. De mest kortsiktiga smslånen som haft hög effektiv ränta kommer att försvinna. Istället blir de nya låneprodukterna mer lika de upplägg som större privatlån utan säkerhet använder sig av. Vi förutspår att både max- och minbelopp kommer att höjas för att kompensera bortfallet i ränteintäkter och att fler långivare kommer att ta UC vid sinkreditupplysning.

Vi har anpassat vår sajt för att tillfredsställande kunna redovisa alla typer av låneprodukter oavsett storlek och har höjt vår beloppsgräns från ett tidigare  maxtak på 25.000 kronor till ett maxtak på 600.000 kronor. Funktionsmässigt så är detta ett stort lyft på sajten då vi kan täcka in precis allt som kan vara intressant för den som tidigare sökte ett smslån och presentera resultaten på ett snyggt sätt.

Först ut att uppdatera med en ny framtidsanpassad produkt är OPR Privatlån som ägs av OPR Finance.

"Anpassningar till nya snabblånelagen 2018"

Teknisk uppdatering

Just nu håller sajten på att anpassas till den snabblånelag som träder i kraft 2018. Vi förväntar oss att produkterna till stor del kommer att förändras. Vi förväntar oss att marknaden går mer mot kontokrediter och större årslån. Många långivare kommer att förmodligen att höja minimigränsen på sina lån samt höja maxbeloppen p.g.a det kommande räntetaket på 40%. Antalet kreditgivare som erbjuder lån utan UC kommer också att minska eftersom lägre räntor kräver bättre kontroll av potentiella kunder.  Läs mer om den kommande snabblånelagen.

"Ny långivare: Slantar.nu"

Nyhet kreditgivare

Slantar.nu är ett årslån med låg ränta och utan övriga avgifter. Lånet ges utan UC. Långivaren accepterar upp till 3 betalningsanmärkningar förutsatt att någon av dessa inte skett alldeles nyligen. Trots sitt låga pris har den här långivaren än så länge visat en hög frekvens på beviljade lån, vilket gör att det kan vara ett mycket intressant alternativ om du behöver låna ett mindre belopp.

"Bättre koll på kreditupplysningsföretag"

Teknisk uppdatering

Eftersom många söker på alternativ till UC har vi nu skapat sidor för de mest populära alternativa kreditupplysningsföretagen: Creditsafe, Bisnode och Instantor.

"Nytt lån: Nordic Lån"

Nyhet kreditgivare

Nu ligger Nordic Lån uppe på SmslånOnline.se. Nordic Lån erbjuder lån från 10 000 till 50 000 kronor och lämpar sig bäst för  större lånebelopp eftersom uppläggningsavgiften å 595:- är väl saftig för den som bara behöver ett litet lån en kort period.

"Pantbanken - för den som inte får låna"

Nyhet kreditgivare

Har du problem att få lån? Kankske p.g.a. ett befintligt skuldsaldo hos Kronofogden? Då kan det vara läge att använda dig av en pantbank istället. Läs här om hur det fungerar: pantbanken.

"Ny långivare: Moank"

Nyhet kreditgivare

Moank är ett nytt företag som erbjuder lån från 5000 till 20 000 kronor till nya kunder. Du som sköter avbetalningarna kan i slutändan låna ända upp till 50 000 kronor. Moank räntor är jämförelsevis låga och lånet läggs upp med en löptid på mellan 3 och 24 månader. Moanks recension.

"Behöver du vända dig till en låneförmedlare?"

Nyhet kreditgivare

För större privatlån utan säkerhet kan sökandet efter det bästa priset underlättas om du tar hjälp av en låneförmedlare. Skicka in en ansökan - och få svar från flera banker och kreditinstitut. Du förbinder dig inte till att låna innan du ssignerat avtalet. Besök vår sida med låneförmedlare.

"Ny kreditgivare: Tryggkredit"

Nyhet kreditgivare

Tryggkredit erbjuder lån från 10000 kronor till 40000 kronor (återkommande kunder). Du som lånar för första gången kan låna max 25000 kronor. Tryggkredit tar UC och accepterar inga betalningsanmärkningar. Du ska vara 21 år för att låna.

"Sök efter smslån med blixtens hastighet"

Teknisk uppdatering

Laddningstiderna på SmslånOnline.se är nu markant förbättrade även om de redan tidigare var bra. Nu kan du alltså använda SmslånOnline.se med blixtens hastighet.

"Tre nya kreditgivare: Creditstar, Viakredit och Mobillån"

Nyhet kreditgivare

Tre stycken långivare är adderade till de befintliga. Kolla upp priserna hos Creditstar, Viakredit och Mobillån.

"Snabba uppdateringar - igång igen!"

Teknisk uppdatering

I samband med att bloggen började användas mer och mer glömdes den här sektionen bort. Den kommer dock att återigen börja användas eftersom den trots allt fyller sin funktion.

"Jämför lån mot varandra - en kalkylator värd namnet!"

Teknisk uppdatering

Nu kan du enkelt ställa upp två olika lån mot varandra och se hur länge ett lån är billigare än ett annat. Du behöver: årsränta, uppläggningsavgift och avi-avgift för att jämföra lånen. Alla dessa uppgifter presenteras i vårt prissök. Lånekalkylator.

"GoodCash - ny kreditgivare med förmånliga priser"

Nyhet kreditgivare

Nu kan du hitta GoodCash på SmslånOnline. Det här snabblånet har ett i sammanhanget väldigt låg ränta och som varken innehåller uppläggningsavgifter eller avi-avgifter vi kör tills vidare på test och återkommer med en utförligare recension inom kort.

"Bättre mobilanpassning"

Teknisk uppdatering

Vi hoppas att du gillar den nya navigeringen på webbplatsen bättre än den gamla då den är bättre anpassad till både stationära och mobila enheter.

"Först i Sverige med att upskatta priser på smslån med individuell ränta"

Teknisk uppdatering

Nu har vi en funktion som gör det möjligt att uppskatta priserna för lån som använder sig av individuell ränta. Därmed tas även hänsyn till dessa lån när man gör ett prissök på webbplatsen. Läs mer om vårt prisuppskattningsverktyg.

"Avdrag för varning hos Konsumentverket"

Teknisk uppdatering

Ett avdrag på 10% av helhetsbetyget görs nu hos kreditgivare som får en varning hos Konsumentverket. Avdraget gäller i 3 månader om inget annat framkommer.

"Jämför kostnader för olika låneformer för samma låneperiod"

Teknisk uppdatering

Det finns nu funktionalitet på sajten som låter dig jämföra kostnaden för smslån med en lika lång period för olika privatlån. Du kommer att märka att det är stor skillnad mellan effektiv ränta och faktiskt kostnad. Lån ska jämföras på samma villkor och detta ger smslånen en viss upprättelse då kritiken mot branschen oftast fokuserar på fel saker. Smslån är nämligen inte alltid dyrast om man ser till en kort period och kritiken mot branschen bör lägga fokus på de egentliga problemen: för aggressiva affärsmodeller och företag som brister i sin kreditupplysning.

"Använd våra kalkylatorer och få koll på dina lån"

Teknisk uppdatering

Nu kan du använda våra lånekalkylator för att bland annat beräkna den effektiva räntan på smslån samt lära dig mer om hur annuitetslån och  rak amortering fungerar. Detta kommer att ge dig förståelse för varför det kan vara bättre att lägga upp ett lån med en längre löptid när du lånar till ordinarie priser.

"För- och nackdelar med olika löptider"

Teknisk uppdatering

På den här sidan får du en förklaring av hur olika löptider påverkar priset samt för- och nackdelarna med olika uppläggningstider: om löptider.

"Krav om tillstånd hos Finansinpektionen fr.o.m 2015"

Teknisk uppdatering

Från och med 2015 måste alla företag som vill bedriva utlåningsverksamhet söka tillstånd hos Finansinspektionen. Listorna på SmslånOnline.se kommer att uppdateras då besked givits om vilka som blivit godkända.

"Nu redovisas alla effektiva räntor"

Teknisk uppdatering

Egentligen är en jämförelsesajt som SmslånOnline.se inte skyldig att enligt lag redovisa effektiva räntor, däremot ska totalkostnader tydligt framgå. Vi valde ändå att vara lite extra noggranna och implementerade en funktion som räknar ut effektiva räntor på företagens smslån. Om vi tror att du får mer användning av jämförelserna eller att saker blir mer lättförstådda bara för det? Inte en chans. När det gäller smslån är totalkostnaden betydligt enklare att förstå sig på än den ekvation som krävs för att räkna ut för varje lån. Den är ganska intetsägande och används mest för att påtala hur dyra smslånen är i jämförelse med andra lån, men det visste vi väl redan?

"Kortlån och Kreditkontot plockas ned"

Teknisk uppdatering

Orsaken är att Konsumentverket har förbjudit dem att marknadsföra snabblån, enligt SVT.  Kortlån och Kreditkontot har inte kontrollerat låntagarens möjligheter att betala tillbaka på ett korrekt sätt.

"Ny logo på SmslånOnline.se"

Teknisk uppdatering

SmslånOnline.se har fått en ny logo och delvis ny design.

"Sida med öppettider förbättrad och uppdaterad"

Teknisk uppdatering

Nu kan du enkelt kolla upp kreditgivarnas olika öppettider och även se vilka kreditgivare som betalar ut under helgen. Gör egna val för att få upp listor med kreditgivare som överensstämmer med vad du behöver.

"Responsiv webbdesign"

Teknisk uppdatering

SmslånOnline.se är sedan några veckor tillbaka helt responsiv vilket gör att det är enklare att surfa runt oberoende av vilken enhet du använder dig av.

"Säkra smslån med https"

Teknisk uppdatering

Alla webbsidor på SmslånOnline.se är nu säkrade med https. Du kan läsa mer om vad det innebär här. En kort summering: säkrare information för dig som besökare.

"Det blev just enklare att hitta smslån "

Teknisk uppdatering

Nu har det blivit enklare att hitta ett smslån. På förstasidan kan du nu enkelt klicka i de egenskaper som du vill att smslånet ska ha. Ska det vara kostnadsfria erbjudanden för nya kunder, måste det använda bankid eller måste de tillhöra de tio bästa i helhetsbetyg, ha helgöppet eller ha högsta betyg för ordinarie priser? Allt går att kombinera. Du kan sedan se prisjämförelser antingen i slidern som finns i tabben bredvid eller ta en titt i recensionen för varje smslån.

"SKEF"

Teknisk uppdatering

Helhetsbetygen tar nu hänsyn till om smslånegivarna som listas på webbplatsen är medlemmar i SKEF. SKEF är en branschorganisation för smslånegivare som står för Svenska Konsumentkreditsföretagen Ekonomisk Förening och  strävar efter en sundare marknad inom smslån med högre säkerhet för kunden.

"Epostuppgifter och telefonnummer"

Teknisk uppdatering

Ny finns det kontaktinformation för alla smslåneföretag som listas på webbplatsen.

"Nytt smslån: Savelend"

Nyhet kreditgivare

Hos Savelend kan du både låna och spara pengar. Savelend är ett företag som använder sig av s.k P2P-utlåning och är än så länge ett litet företag och alldeles nystartat.

"Jämför större lån"

Nyhet kreditgivare

Nu finns det en sida för dig som vill låna större belopp under en längre period. Eftersom stora lån använder en individuell räntesättning så redovisas inga priser, bara räntesatser och övrig information som exempelvis minbelopp, maxbelopp, låneperioder, åldersgränser m.m.
De mindre lånen upp till 30 000 som listas på sidan går däremot att få till fast pris och i det fallet jämförs priserna mellan de olika kreditgivarna.

"Markant förbättrad funktionalitet på webbplatsen"

Teknisk uppdatering

Nu presenteras smslån och priser på ett tydligare sätt än tidigare på webbplatsen. På startsidan finns nu en förbättrad slider som ger dig prisinformation för smslån 30, 60 och 90 dagar. Listan är i princip alltid spot on och uppdaterad så det är en rejäl förbättring när det gäller att snabbt hitta ett passande smslånlån. I listan ges även tydlig information om smslånegivaren erbjuder gratislån för nya kunder eller ej.

Även recensionssidorna är uppdaterade med information om 30, 60 respektive 90 dagars lån och har fått snyggare design.

Det finns även tabeller med priser för 30, 60 respektive 90 dagars lån.

"Lånesnoken.se hittar spammet inom smslån där Google misslyckas"

Teknisk uppdatering

Arbetet med SmslånOnline.se har resulterat i en ny service som heter Lånesnoken.se. Orsaken till Lånesnoken.se var att jag ville visa upp hur illa det ser ut på smslånesökningar i Google och vems tips du litar på när du klickar på sökresultat där ägaren inte framgår. Det är spam och massproduktion som gäller i branschen och att ge tipsen som gynnar dig är inte största prion om man säger så. Jag skapade även Lånesnoken.se som mitt eget svar på sabotageförsöken som riktats mot SmslånOnline.se där spammare ligger bakom.

Just nu listar Google den största spammaren som nummer ett inom smslån. Sajten heter smslång*isen.se" (bytt ut stjärnan mot välkänt djur) och gör en sökning så får du upp ägarens 65 masskopierade sajter. Ett bra exempel på vad Google missar och varför du inte ska lita på resultaten i Google alltör mycket inom smslån. Läs mer om Lånesnoken.se här.

"Daypay.se är ej registrerat hos Finansinspektionen."

Teknisk uppdatering

Vid en genomgång av Daypay.se upptäcktes att bolaget inte var registrerad hos Finansinspektionen. En listning på Smslånonline.se är därför inte aktuell och du bör kanske överväga att ta ditt smslån hos ett annat företag som listas på den här webbplatsen.

"Förbättrad betygsättning"

Teknisk uppdatering

En extra parameter "övrigt" har lagts till i helhetsbedömningen. Den används för att balansera betyget om jag hittar tveksamheter hos ett företag. Ett exempel när denna parameter används kan exempelvis vara om jag ser att ett företag marknadsför ett lån som "Låna räntefritt upp till 2000" eller liknande och sedan upptäcker att de istället lägger på en avgift.

Betyget övrigt sätts automatiskt till 5 om inga anmärkningar finns. Finns anmärkningar så sätts betyget lägre beroende på hur illa övertrampet är.

"Förbättrade och mer rättvisa prisjämförelser"

Teknisk uppdatering

Förändringar i prisjämförelserna har skett på alla smslån. De webbplatser som inte tydligt redovisar sina priser för 30 dagars låneperioder har blivit borttagna från prisjämförelserna på lån 1000 till 5000 kronor. Orsaken är att det blir missvisande att redovisa priser baserade på långa låneperioder i jämförelse med korta.

Priserna syns fortfarande, men dessa är markerade med ***. Det finns även en förklaring till vad detta innebär i varje recension.

Rätt ska vara rätt. Ett smslån kommer som standard alltid att räknas på 30 dagar om det ska jämföras på Smslånonline.se och jag förutsätter att alla kreditgivare kan presentera den informationen om de vill synas på sajten.

"Viaconto förbättrar priser och utbud avsevärt!"

Nyhet kreditgivare

ViaConto har på sistone förbättrat priserna markant och erbjuder nu även lån ända upp till 10 000 kronor, även du som lånar för första gången. Priserna är mycket konkurrenskraftiga. Hos Viaconto kan du låna utan ränta och avgifter upp till 1000 kronor. Mer om Viaconto.

"På språng? Ta ett smslån med Smslånonline.se:s app!"

Teknisk uppdatering

Nu finns det en mobilapp som bör underlätta att hitta ett lämpligt smslån för mobilanvändare. Du laddar enkelt ner appen genom att besöka förstasidan med din mobil - där ges du alternativet att ladda ner mobilversionen.

Du kan även ladda ner appen genom att använda denna QR-kod:

"Nanoflex erbjuder nu lån upp till 10 000 kronor."

Nyhet kreditgivare

Nanoflex tidigare gräns på 6000 kronor är nu höjd till 10 000. Se priser hos Nanoflex.

"Smslånonline.se har fått en komplett redesign"

Teknisk uppdatering

Hoppas ni gillar den nya designen. Om något ser knas ut så bör det kunna lösas med en refresh i din webbläsare. Varenda sida på sajten är uppfräshad oavsett om det rör sig om jämförelselistor eller artiklar. Sajten bör vara lite snabbare nu och mer anpassad för olika storlekar på webbläsarfönstret. Samt lite snyggare rent allmänt.

"Nu finns Cash Buddy listad på sajten"

Nyhet kreditgivare

Cash Buddy är ett mellanting mellan smslån och privatlån och erbjuder längre låneperioder och lite högre belopp än de vanligaste smslånen. ar du förmågan att betala av ditt lån snabbt kan du dock spara pengar genom att välja ett lån som Cash Buddy erbjuder. Läs mer: Priser hos Cash Buddy

"På tal om ocker"

Nyhet kreditgivare

Höga räntor och avgifter verkar definitivt finnas på mer oväntade ställen.
Ocker

"Högre kvalitet på helhetsbetygen och mer transperens"

Webbplatsutveckling nyhet

Jag har länge känt att skalan 1-5 som används när företagen betygsätts inte riktigt räcker till för att rangordna smslåenen och företagen helt rättvist. Därför rullades det igår ut en uppdatering som tar hänsyn till 9 stycken faktoren som spelar in för att få ett bra helhetsbetyg på sajten. En sak är säker - det här blev MYCKET bättre! Du får även information om hur varje enskild faktor bedöms. Detta gör det enklare för dig att hitta rätt lån samtidigt som det ger en mer rättvis och trovärdig bild över vilka smslåneföretag som faktiskt tillhör toppen - eller botten.

För detta har ny funktionalitet programmerats in i sajten och när informaiton om en kreditgivare uppdateras så rasslar det bara till innan hela sajten uppdateras både vad gäller listor och priser. Kanske kommer fler uppdateringar men jag känner verkligen att detta helt klar blev en stor kvalitetsuppdatering som ingen annan sajt med smslånejämförelser kan överträffa.

I betyget har även provision lagts in. 3% går som sagt till Barncancerfonden. Det innebär att om en smslånegivare ger mer provision så kan det spela en liten roll i topplistan (tydligt angett). Eftersom varje faktor är så pass liten (1/9) så kommer detta inte att spela så stor roll men kan vara det lilla extra som gör att det ena toppföretaget listas över det andra.

Så rättvist det kan bli! Vad tycker du?

"OK Money byter namn till Lånbutiken"

Nyhet kreditgivare

OK Money har sedan en dag tillbaka bytt namnet till Lånbutiken och hittas på webbadressen Lanbutiken.se. I samband med bytet ändrades en del villkor. Läs recensionen av Lånbutiken. OK Money kommer idag att plockas ned från topplistor och prisjämförelselistorna.

"Gratis smslån ersatt med räntefri och utan avgifter"

Teknisk uppdatering

Eftersom konsumentverket förbjudit smslånsajter att annonsera smslån som "gratis" för nya kunder har jag nu uppdaterat sajten med symboler som inte heller använder ordet gratis. Symbolen för "räntefritt och utan avgifter för nya kunder" ser numera ut så här: Ej avgift eller ränta.

"Smslånonline.se står sig väl i konkurrensen"

Webbplatsutveckling nyhet

Smslånonline.se har trots otaliga spamattacker lyckats etsa sig fast i toppen i Google för sökresultaten för smslån - utan att använda sig av tveksamma metoder. Om du är intresserad av hur sökresultaten ändrats så finns det nu en sida med sajter inom smslån -  förr och nu. Jag har även skrivit en tillhörande bloggpost som visar sajtens utveckling.

"Skicka feedback - all input är viktig!"

Teknisk uppdatering

Varje recension innehåller nu en länk så att du enkelt kan meddela om du hittar felaktig information om kreditgivaren eller om du helt enkelt blivit dåligt behandlad som kund. Om du representerar ett företag kan du självklart skicka in dina synpunkter på de recensioner du är publicerade.

Er feedback är viktig när det gäller utvecklingen av sajten. Smslånonline.se ska vara bäst!

"Admin för uppdateringar och nyheter tillagt"

Teknisk uppdatering

En bra sajt kräver ett enkelt sätt att även meddela uppdateringar på sajten. Därför har jag idag skapat möjligheten att snabbt pusha ut små notiser om nya funktioner, problem som åtgärdats, villkor som förändrats och annat. Vad gäller nyheter inom smslån så anser jag inte det vara en större grej eller intressehöjare för dig som är här på sajten, men ibland - om något riktigt viktigt händer i branschen - kommer du att hitta det på de här sidorna.

Du kan även läsa om projektet Smslånonline.se i min blogg.