Vivus

Vivus är en väletablerad aktör i smslånebranschen och 4Finance ägde tidigare cirka 50% av svenska lånemarknaden. Vivus satsar på allt som skännetecknar ett smslån: snabbhet och utbetalningar veckans alla dagar. Du kan även låna med betalningsanmärkning och få lånet utbetalt under helgen. Vivus tar ingen kreditupplysning via UC.

Betyg för Vivus

Beviljade lån: 4/5
Kundomdömen: 1/5
Ränta: 3/5
Avgifter: 4/5
Utbetalning: 5/5
Villkor & Tydlighet: 3/5
Snittbetyg3.3av 5
Lånebelopp: 2 000 - 50 000 kr
Löptid: 20 - 365 dagar
Ränta: 39 %
Effektiva Ränta: 60 - 983.6 %
Direktbetalning
Helgbetalning
Betalningsanmärkning
Tar ej UC
Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 249 kr
 • Administrationsavgift: 0 kr
 • Fakturaavgift: 0 kr
Villkor
 • Årsinkomst: 0 kr
 • Ålder: 18 - 80 år
 • Kreditupplysning: Creditsafe
 • Betalningsanmärkning: Ja
Egenskaper
 • Direktbetalning: Ja*
 • Helgbetalning: Ja
 • Första lånet gratis: Nej
 • Revolverande Kredit: Nej

* Direktbetalning till Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken, Danske Bank.

Låneexempel

Representativt exempel: Kalkylatorn visar ett representativt exempel på ett nytt lån på 10 000 kr med en återbetalningstid på 30 dagar. Den nominella fasta årliga räntan är 39%. Den effektiva räntan med en återbetalningstid på 30 dagar är 104,5%, den inkluderar uppläggningsavgiften 285 kr. Om kunden betalar tillbaka lånet i sin helhet på förfallodagen är det totala beloppet som ska betalas 10 606 kr.​

Räkna på ditt lån

Observera att detta endast är ett hjälpmedel för ungefärliga beräkningar och uppskattningar.

Recension av Vivus: En flexibel och erfaren långivare

Företaget bakom Vivus, 4Finance, har stor erfarenhet av sms-lån och ägde cirka 50% av den svenska marknaden när de var som störst i Sverige. Det visar på en stark närvaro och erfarenhet inom detta segment, vilket kan vara fördelaktigt för dig som är ute efter ett kortfristigt lån.

Höjd kreditgräns och smidig kreditprocess

Vivus har nyligen höjt sin kreditgräns till 50 000 kr, vilket ger dig som kund fler möjligheter att lösa ekonomiska behov. Kreditprocessen är enkel att följa och tillgänglig dygnet runt, vilket ger en ökad flexibilitet. Den höjda kreditgränsen är en välkommen förändring och den smidiga processen gör det lätt att ansöka om lån när du behöver det som mest.

Ansvarsfull kreditgivning

I en bransch där snabb och enkel kredittillgång är vardag, är det uppfriskande att se att Vivus sätter ansvarstagande i fokus. Företaget påpekar vikten av ansvarsfull konsumentkredit och behandlar alla kunduppgifter konfidentiellt och i enlighet med gällande lagar och regelverk.

Enkel och flexibel återbetalning

Vivus erbjuder flexibel återbetalning, vilket innebär att om du inte kan betala tillbaka hela beloppet på förfallodagen så finns det möjlighet till delbetalning. Detta gör det lätt att anpassa återbetalningen efter din egen ekonomiska situation.

Säker och pålitlig

Vivus.se är en del av 4finance Group, en av Europas ledande aktörer inom korta konsumentkrediter. Det ger en extra trygghet att veta att företaget har en stabil bakgrund och erfarenhet av att hantera kreditgivning på en internationell nivå.

Enkel registrering och flera sätt att ansöka

Att ansöka om en kredit hos Vivus är enkelt och kan göras på två sätt: antingen via din personliga profil på deras webbplats eller genom att ringa in till deras kundtjänst. Den enkla registreringsprocessen och möjligheten att själv välja ansökningsmetod ger dig som kund en hög grad av kontroll och flexibilitet.

Sammanfattning

Vivus erbjuder en smidig, flexibel och ansvarsfull kreditlösning med en hög kreditgräns och flexibla återbetalningsalternativ. Med en stark och erfaren aktör som 4Finance i ryggen är Vivus ett säkert och pålitligt val för den som behöver en snabb och flexibel kreditlösning.


Senast uppdaterad: 21 februari 2024

Vill du se andra alternativ?

LångivareVårt betygTrustpilots betyg
Ferratum4.33 av 54 av 5
SMSpengar4.00 av 55 av 5
Brixo4.33 av 55 av 5
Saldo4.00 av 53 av 5
Klara Lån4.33 av 53 av 5
Loanstep3.67 av 55 av 5
Northmill4.17 av 55 av 5
Credifi3.33 av 53 av 5
Daypay3.17 av 54 av 5
Flexkontot3.00 av 53 av 5